PRODUKTKATALOG
medias® 5.0

Snabbt och enkelt att hitta rätt produkt i vår onlinekatalog medias®. Skriv in lagerbeteckning i fältet nedan för att hitta det lager du söker.

 
Schaefflers beräkningsmoduler

Kostnadsfria beräkningsmoduler Bearinx®-online – för beräkningar gällande skenstyrningar och rullningslager

Schaefflers beräkningsmoduler

 
GENERATION C
 
STOP FAKE BEARINGS
STOP FAKE BEARINGS

Schaeffler deltar i World Bearing Association's (WBA) kampanj mot förfalskade och pirattillverkade rullningslager som startar den 2 november. Besök kampanjsidan

www.stopfakebearings.com

 
Mediatek

I vårt mediatek har vi sammanställt publikationer, videor och bilder över Schaefflergruppen och dess produkter och branscher.

Mediatek

 
Trycksaker
 

Katalog | 2014-05
Prislista 2014-07

 
Schaefflers träningsprogram online

Klicka på länken nedan för att komma till Schaefflers träningsprogram online. Registrering och inloggning sker sedan uppe i högra hörnet under INA/FAG logotypsen.

Online training

 

Välkommen till Schaeffler Sverige AB

Schaeffler Sverige AB är det svenska försäljningsbolaget för varumärkena INA och FAG.

Vi ingår i Schaefflergruppens världsomfattande organisation för tillverkning och marknadsföring av rullningslager, linjärlager och precisionskomponenter. Vår produktkatalog innehåller mer än 40 000 produkter av högsta kvalitet. Vårt oslagbara program innehåller alla former av rullningslager som kullager, nållager och cylindriska, sfäriska och koniska rullager samt glidlager och linjärstyrningar. Till dessa finns ett stort program av tillbehör som t.ex. lagerhus. Dessutom kan vi tillhandahålla ett brett utbud av hjälpmedel för tillståndsövervakning, service och underhåll.

Utöver programmet av rullningslager är vi ledande i utveckling och produktion av bilkomponenter för motor, chassi och transmission.

 

Aktuella meddelanden

2014-08-22 | PRESS

Schaeffler vinner pris för sitt automatiska växlingssytem för cyklar

FAG Velomatic som är ett automatiskt växlingssystem för cyklar har utsetts till vinnare i komponentkategorin i Eurobike Awards 2014. Det automatiska växlingssystemet är bland annat induviduellt konfigurerbart vilket möjliggör att cyklisten själv kan ställa in ett lämpligt växelprogram för cykelturen.

Läs mer
 
2013-12-20 | PRESS

Framtidens effektiva Mobilitet

Schaeffler presenterar sig under parollen ”Efficient Future Mobility” på Tokyo Motor Show. Företaget visar ett brett utbud av teknik för optimering av förbränningsmotorbaserade drivlinor och hybridlösningar, liksom produkter för helelektrisk drift. Några höjdpunkter bland produkterna i Schaefflers monter i Hall 6 Öst är elektromekanisk justering av ventilställdon, ”i-DCD”-hybridsystemet från Honda med Schaefflers dubbelkopplingsteknik och 48-voltssystemet för instegsmodeller i hybridvärlden.

Läs mer
 
2013-11-07 | PRESS

Förbättrade kulskruvslager, ZKLF/ZKLN i X-life

Schaeffler har ytterligare förbättrat sina beprövade lager för kulsskruvar. Från och med 2014 kommer kulskruvslager ZKLF och ZKLN vara tillgängliga i X-life, ett nytt förbättrat utförande vilket innebär högre bärighet och ökad livslängd.

Läs mer
 
2013-10-09 | PRESS

Ny generation lagerhus SNS

FAG:s nya SNS-stålagerhus från Schaeffler ökar livslängden för monterade sfäriska rullager med upp till 50 procent jämfört med konventionella stålagerhus.

Läs mer
 
2013-08-20 | PRESS

Underhållsfria glidlager för fuktiga miljöer/marina applikationer

I fuktiga miljöer/marina applikationer förekommer problemet med att en lagring utsätts för korriosionsangrepp samt att lagringen riskerar torrkörning då smörjmedlet i värsta fall kan tvättas bort. En bra lösning är då Schaefflers Elgotex-bussning som är en slitstark underhållsfri fiberbussning som klarar de tuffa förhållanden som en fuktig miljö innebär.

Läs mer
 
2013-07-05 | PRESS

Schaeffler förstör 26 ton piratkopierade lager

Kampen mot piratkopierade lager fortsätter. 26 ton piratkopierade lager av olika typer och dimensioner har nu förstörts av Schaeffler i Schweinfurt.

Läs mer
 
2013-05-28 | PRESS

Navmotordrift för framtidens stadsbilar

Framtidens bilar kräver nya konstruktionsprinciper Schaefflers ingenjörer har integrerat drivsystemet fullständigt i drivhjulen. Schaefflers navmotor E-Wheel Drive öppnar helt nya möjligheter inom bilbyggnad.

Läs mer
 
2013-04-23 | PRESS

Smartcheck fick pris för mest innovativa produkten på Hannovermässan

Schaeffler erhåller IEN Europe Award 2013 för FAG SmartCheck. Industrinyhetstjänsten IEN delar varje år ut ett pris för det senaste årets mest innovativa produkt - traditionsenligt inom ramen för Hannovermässan.

Läs mer
 
2013-03-22 | PRESS

Nytt globalt koncept för auktoriserade återförsäljare

Schaeffler utvecklar kontinuerligt sitt nätverk av distributörer inom ramen för Distribution Partner Concept. Genom att fokusera på utvalda distributörer kan företaget stödja alla slutkunder med samma höga kompetens och med optimal leveransstrategi över hela världen. Detta försvårar samtidigt den globala handeln med förfalskade produkter och säkerställer att slutkunderna bara får originalprodukter via auktoriserade försäljningskanaler.

Läs mer
 
2013-02-21 | PRESS

Schaeffler ställer ut på Hannover-mässan

Den 8:e till 12:e april ställer Schaeffler ut på Hannover-mässan. Schaeffler kommer bland annat visa upp ett hjullager för motorcyklar med reducerad friktion, nya stållager hus som ökar lagrets livslängd med 50 procent, en komplett monteringsfärdig elektromekanisk lyftpelare, utvecklade magnetlager med mera.

Läs mer
 
2013-02-21 | PRESS

Global know-how på lokal nivå

Schaeffler Sverige har nu blivit utsett till ett av de ”Schaeffler Global Technology Center” som finns belägna runt om i världen. De ingår i ett globalt nätverk med mål att samla och länka samman all den lokala kompetens och innovationskraft som finns världen över. På detta sätt gör vi det möjligt för våra kunder att ta del av all vår expertis oavsett var i världen den finns.

Läs mer
 
2013-02-05 | PRESS

Maria-Elisabeth Schaeffler vald till årets familjeföretagare

Schaeffler Groups ägare Maria Elisabeth Schaeffler har tilldelats priset årets familjeföretagare 2012 av den högaktade juryn bestående av representanter från Tyskt näringsliv och den tyska näringslivstidningen Handelsblatt.

Läs mer
 
2012-11-07 | PRESS

Schaefflers Appar till Iphone

Schaeffler har nu släppt tre appar som går att ladda ner till Iphone och Ipad. Den största nyheten är nu att den tekniska handboken blir tillgänglig direkt i telefonen eller ipaden. Dessutom finns även en app med info gällande Schaeffler gruppen, samt en app för den motorsportsintresserade där Schaefflers bil i DTM kan följas.

Ladda ner
 
2012-09-21 | PRESS

BEARINX®-online Easy Linearsystem

Kostnadsfritt beräkningsprogram för livslängdsberäkningar med INA-linjärenheter- Online applikation för beräkning av linjärenheterDet redan kända "Easy Linear“ online programmet för beräkning av skenstyrningar har nu fått sällskap av det nya BEARINX®-online "Easy Linearsystem" ingående i vår serie av godkända beräkningsprogram för linjära applikationerMed“Easy Linearsystem”, är det nu möjligt att beräkna nominell livslängd och statiska hållfastheter för meraxliga positioneringssytem som bygger på INA linjärenheter. Påverkande faktorer som är typiska för dessa användningar tas i beaktande,

  • Alla axlar är sammankopplade för att ge en komplett systemberäkning
  • Accelerationer för bord och maskinstativ tas med i beräkningen, även vid flereaxliga system
  • Mätpunkter kan sättas valfritt för att få reda på möjliga nedböjningar i det linjära systemet

Läs mer
 
2011-11-23 | PRESS

Ny generation värmare från Schaeffler

Schaeffler lanserar under varumärket FAG sju högprestanda värmare med unika funktioner. Värmarna är utvecklade för säker uppvärmning och pålitligt montage av rotativa lager i volymproduktion.

Läs mer
 
2011-08-23 | PRESS

Smart Check

FAG SmartCheck är ett nytt intelligent systemet för permanent övervakning av maskiner. FAG SmartCheck sätter en ny standard för övervakning och är tillsammans med komplett service avseende maskindiagonostik och rullningslager ett viktigt steg mot sänkt Total Cost of Ownership (TCO).

Läs mer
 
2011-03-30 | PRESS

Lagerskador

Denna katalog är en manual och hjälpreda för tekniker som kommer i kontakt med lagerskador i sitt arbete. Katalogen presenterar de vanligaste lagerskadorna, orsakerna till varför de uppkommer, samt förebyggande åtgärder för att förhindra dessa. Katalogen inleds med ett kapitel som går in på varningssignaler som tyder på att lagerskador kommer att uppkomma. Schaefflers katalog om lagerskador är således ett måste på varje underhållsavdelning.

Läs mer
 
2011-03-14 | PRESS

Katalog: INA kompositlager i metallpolymer

Nu är katalogen för INA:s nya glidlager här. INA:s glidlager har mycket höga prestanda och uppnår speciellt vid oscillerande tillämpningar högre nominell livslängd än hittillsvarande liknande lagertyper. Dessutom är alla nya metallpolymerlager blyfria och därmed miljövänliga.

Läs mera
 
2011-02-10 | PRESS

Schaefflers tekniska know-how ger elitidrottare fördel

Schaeffler stödjer elitidrotten med sin teknologiska expertis genom ett samarbete med FES-institutet, ett institut för forskning och utveckling inom i idrott, beläget i Berlin. Kontraktet för samarbetet skrevs på i slutet på 2010 och det beskriver hur Schaeffler och FES kommer att samarbeta gällande utvecklingsprojekt för sportutrustning och mätsystem.

Läs mer
 
2011-01-05 | PRESS

Minskade utsläpp tack vare innovation gav Schaeffler en finalplats i PACE-awards

Schaeffler är tack vare sina innovationer en finalist i de väl renomerade PACE-awards för andra året i rad. Det som har väckt juryns intresse i år är minskade koldioxidutsläpp i form av en balansaxel som används i moderna förbränningsmotorer.

Läs mer
 
2010-12-17 | PRESS

Axiellt vinkelkontaktrullager med integrerad elektromekanisk broms

Schaeffler Group Industrial har utvecklat en ny kompakt och lätt lagerenhet i form av ett axiellt vinkelkontaktrullager som integrerats med en elektromekanisk broms. Den nya ZAXB-lagerenheten är framför allt lämplig i takmontage som sköter positionering och fixering av utrustning i operationssalar. Detta eftersom det då är ytterst viktigt med säker och pålitlig positionering.

Läs mer
 
2010-12-08 | PRESS

Schaefflers automationslösningar för laboratorium

Med begreppet ”automationslösningar” menar Schaeffler-koncernen systemet som helhet. Vi börjar med det omfattande konstruktionsstödet i alla faser av livscykeln, för att komma fram till ekonomiska och tekniskt perfekta lösningar för våra kunder. Sedan följer produktutveckling och tillverkning med den modernaste tekniken, samt utveckling, konstruktion, simulering och tillverkning av ett komplett system. Dessa moment stöds av vårt breda sortiment av linjär- och radiallager, monteringssystem och direktdrivningslösningar.

Läs mer
 
2010-12-06 | PRESS

Ny produktfamilj: CSX-format tunnsektionslager

Schaeffler Group Industrial introducerar en ny typ av lager i och med sitt CSX-formade tunnsektionslager. Lagret har väldigt speciella egenskaper och är inte tillverkat enligt konventionella produktionsmetoder. Ringarna är formade av draget och profilerat rostfritt stål, lagret har därför ett bra skydd mot korrosion och är tåligt mot en rad olika medium.

Läs mer
 
2010-11-22 | PRESS

Rullningslager och Systemlösningar för medicinsk teknik

I över 100 år har vi jobbat med att utveckla och tillverka rullningslager som säkert och effektivt överför linjära och rotativa rörelser mellan maskindelar. Medicinteknik ställer stora krav på dessa rörelser. Med vårt produktutbud och kompetens är vi både en utvecklingspartner och en pålitlig leverantör.

Läs mer
 
2010-11-19 | PRESS

RKI-motorer med hög prestanda öppnar upp nya applikationsområden

INA Drives & Mechatronics GmbH & Co. oHG (IDAM), specialisten på direktdriftsteknologi inom Schaffler koncernen utökar sitt utbud av motorer och öppnar upp nya applikationsområden med högprestandaserien av RKI-momentmotorer.

Läs mer
 
2010-11-16 | PRESS

One fake bearing could break your buisness

Schaeffler deltar i World Bearing Association's (WBA) kampanj mot förfalskade och pirattillverkade rullningslager som startade den 2 november. WBA har startat en anti-förfalskningskommité som kommer arbeta med problemet att lager av premiumkvalitet förfalskas. De ska också assistera antiförfalskningsbyråer i kampen mot att stoppa varumärkesförfalskningen.

Stop fake bearings
 
2010-11-12 | PRESS

Hydrostatisk kompaktstyrning med mått som en skenstyrning (TPI 149)

Vagnarna i ett skenstyrningssystem kan inte ta upp några vibrationer. För att på ett förnuftigt sätt ta upp vibrationer måste man använda ytterligare någon enhet tex den passiva dämpningsenheten RUDS-D, som placeras mellan vagnarna i ett RUE system.Vidare måste man placera dämpelementen där den största amplituden finns för att få bästa effekt. Det krävs alltså att man har goda kunskaper om sin vibration.

Läs mera
 
2010-10-12 | PRESS

Glidlager med ELGOTEX®

Lindade fiberbussningar – underhållsfria – slitstarka De nya radialglidlagren för torrdrift av lindad fiberväv har ett glidskikt av ELGOTEX® är uppbyggda av två skikt. Det yttre skiktet (stommen) står för bussningens stabilitet. Det består av genomgående glasfibrer som genom en särskilt vald lindningsvinkel har stabiliserats och fått hög stabilitet. Fibrerna är bundna i en epoxiharts. I det inre skiktet (glidskiktet) har ett polymer/PTFE-garn använts, detta är sedan inbäddat i en hartsmatris med särskilda fyllmedel och fasta smörjmedel.

Elgotex
 
2010-05-12 | PRESS

Nytt kompositlager i metallpolymer från INA

Schaeffler Group Industrial har lanserat ett nytt kompositlager i metallpolymer under INA:s varumärke. INA:s nya glidlager har mycket höga prestanda och uppnår speciellt vid oscillerande tillämpningar högre nominell livslängd än hittillsvarande liknande lagertyper. Dessutom är alla nya metallpolymerlager blyfria och därmed miljövänliga.

Läs mera
 
2010-04-07 | PRESS

Lager håller pariserhjulet roterande

Londons Millennium Wheel på stranden av Themsen har roterat kontinuerligt, dag efter dag, i tio år nu. Det har blivit ett av de största besöksmålen och ett modernt landmärke i den brittiska huvudstaden. I pariserhjulets centrum sörjer rullningslager från FAG för en kontinuerlig och säker rotation för hjulet.

Läs mera
 
2010-04-07 | PRESS

MLFI25-ZR Montering och underhållsmanual

Denna monterings- och underhålls handbok gäller endast för linjärt ställdon MLFI25-ZR. Den beskriver en säker montering och underhåll av linjära ställdon.Målgruppen för denna handbok är operatören och utbildad kompetent personal med ansvar för montering och underhåll av det linjära ställdon som beskrivs.

Läs mer
 
2009-12-10 | PRESS

Nya high-tech spindellager

Inom programmet av FAG spindellager erbjuder vi en rad olika lösningar för högvarviga verktygsmaskinspindlar med hög precision. Nu finns fyra nya lagerutföranden som löser problemfall där extra höga krav ställs.

Läs mera
 
2009-11-20 | PRESS

Medias® - nu i version 5.0

Snabbare, mer exakt och mer användarvänlig
Snabbare, mer exakt och mer användarvänlig - så kan medias® 5.0 kort beskrivas. Onlinekatalogen innehåller hela INA/FAG's produktprogram inom rullningslager, glidlager och linjärsystem.Snabbare, mer exakt och mer användarvänlig, tack vare en mer överskådlig meny och med språkvarianterna tyska, engelska, franska, spanska, italienska och kinesiska. Många funktioner i den uppdaterade versionen 5.0 guidar användaren direkt dit man önskar. Det är nu också snabbare och mer användarvänligt att söka och att använda CAD-data. Utvecklingstillbehören sparar således värdefull tid, som istället kan användas till kreativt designarbete.

Medias® online produktkatalog över INA och FAG-produkter
 
2009-11-18 | PRESS

60 år med INA nållager - en succé

Kullager, Rullager, Stödrullar, Lagerhus Tillbehör.
Produkten, som 1949 startade som en genialisk idé, har de gångna 60 åren genomgått en konstant vidareutveckling och förbättring, beträffande prestanda och antalet typer. Jämfört med ett nållager från 1950-talet i samma storlek har ett modernt INA nållager fem gånger längre livslängd, och den statiska bärigheten är mer en fördubblad.

60 år med INA nållager
 
2009-11-18 | PRESS

Stora lager (GL1)

Kullager, Rullager, Stödrullar, Lagerhus Tillbehör.
GL1 katalogen bygger på vår katalog HR1, Rullningslager. Den beskriver stora standardrullningslager med en yttre diameter från 320 mm med tillhörande tillbehör, men även en mängd special rullningslager såväl som stora glidlager. Därmed kan vi erbjuda en överblick för stora och tunga maskiner och anläggningar vid startbehov, handel och ersättningsbehov. För att förenkla valet av lämplig produkt finns det hänvisningar till typiska användningar att tillgå.

Stora lager
 
2009-11-18 | PRESS

Mastrullar för truckar.

Mastrullar utsätts för höga dynamiska och statiska belastningar såsom stötar, vibrationer och svängningar. Utöver detta påverkas dessa lager mycket av omgivningen som t.ex. stora temperaturskillnader, fukt och damm. Styrningen av masten måste därför klara hög belastning och vara robust.

Mastrullar för truckar
 
2009-04-06 | PRESS

Ny huvudkatalog för rullningslager HR 1

Schaeffler Gruppe Industrie kan nu presentera en ny omarbetad och utvidgad hu-vudkatalog HR 1. På över 1.600 sidor presenteras produktegenskaper, mått- och belastningsdata för mer än 40.000 INA och FAG standardprodukter, tillsammans med lagertillbehör och ytterligare rullningslagertyper och utförandevarianter. Den snabba vidareutvecklingen inom rullningslagertekniken gjorde det nödvändigt med en omgående uppdatering av katalogen.

Koncentrerat tekniskt know-how på 1.600 sidor
 
2009-04-03 | PRESS

Lång lagerlivslängd även i extrem miljö

Med det nya materialet Cronitect® presenterar Schaeffler Gruppe Industrie (INA/FAG) en konsekvent vidareutveckling av korrosionsresistenta högprestandastål. Rullningslager tillverkade av Cronitect®-kan användas under extrema förhållanden som t.ex. i kontakt med vatten, syror, rengöringsmedel eller osmorda – med eller utan tätning.

Nytt korrosionsbeständigt högprestandastål Cronitect®
 
2009-04-03 | PRESS

FAG Sfäriska axialrullager E1 i X-life-kvalitet

Schaeffler Gruppe Industrie presenterar FAG-Sfäriska axialrullager E1 serie 294 och 293. Vid utvecklingen av desssa nya X-life-produkter, tillverkade av material med ännu bättre prestanda, har lagerkinematikens senaste landvinningar vävts in. Resultatet är markanta förbättringar av bärigheten (statiskt +10%, dynamiskt +35%), gränsvarvtalet (+50%) och utmattningsgränsbelastningen (+70%). En nästan revolutionär ökning av livslängden med 170 procent. Dessa data gör att FAG Sfäriska axialrullager E1 X-life serie 294 och 293 har marknadens högsta presteran-da.

Prestandaökning, kostnadseffektivitet, driftsäkerhet
 
2009-04-02 | PRESS

Kulrullen – En ny lagerserie växer

Med kulrullagret presenterar Schaeffler Gruppe Industrie en helt ny rullningslagerserie. Den nya lagertypen baseras på en helt ny rullkropp och nya sammansättningsmetoder. Genom att ta bort alla icke belastade delar från rullkroppen ”kula” erhålls en kula med två flata sidor – en ”kulrulle” som är 30 procent smalare än en kula.

Schaeffler Gruppe Industrie presenterar en ny lagertyp
 
2009-04-02 | PRESS

Sfäriska radialrullager E1 i X-life-kvalitet

Schaeffler Gruppe Industrie kan nu även erbjuda FAG sfäriska rullager E1 med en ytterdimeter större än 320 mm med X-life kvalitet. Detta betyder att Schaefflergruppens tekniker helt har omarbetat och optimerat denna lagertyps parametrar. Resultatet: robustare och med högre belastbarhet, lägre friktion och ökad effektivitet, längre livslängd och brukbarhetstid. De konstruktiva åtgärderna tillåter ett upp till 50 procent högre gränsvarvtal och ökar den dynamiska bärigheten med 15 procent.

Premium-kvalitet för lager med ytterdiameter större än 320 mm