MER INFORMATION

medias® produktkatalog

 
KONTAKT
 
ELGES ledlager, glidbussningar, länkhuvuden

Hydrauliklänkhuvuden

Hydraullänkhuvuden är försedda med radialledlager GE..-LO eller GE..-DO. De har stål/stål-glidparningar, upptar radiella krafter i drag- eller tryckriktning, överför rörelser och krafter med litet moment och är lämpliga för växlande radiella belastningar. Huvudena kan antingen skruvas på genom en gänga i skaftet eller svetsas fast med runda eller fyrkantiga svetsändar.

Huvuden med runda svetsändar har en 45° svetsfas och centreringsmöjlighet genom det centralt placerade spännstiftet. De är speciell lämpliga för kolvstänger. Hydraullänkhuvuden med fyrkantig sektion är utomordentligt lämpliga för cylinderbottnar. Huvudena är slitsade på båda sidor till d = 50 mm, från d = 50 mm ensidigt slitsade och kan eftersmörjas via konsmörjnippel.

med gängat klämfäste

GIHNRK..-LO enligt DIN 24 338, ISO 6 982 för normala hydraulcylinder enligt Cetop-rekommendation RP 58 H, DIN 24 333, DIN 24 336, ISO/DIS 6 020 I och ISO/DIS 6 022.

Ledlagret fixeras med låsringar i länkhuvudet. Det gängade klämfästet har två insexskruvar enligt DIN EN ISO 4 762. GIHRK..-DO är speciellt lämpliga för hydraulcylindrar. De har minsta möjliga anslutningsavstånd vid max. slaglängdsutnyttjande. Dessa huvuden finns även med de underhållsfria ledlagren GE..-UK-2RS, GE..-FW-2RS.

med svetsände

GK..-DO enligt DIN ISO 12 240-4-måttserie E, form S, utförda med rund svetsände, centreringsstift i skaftänden och 45°-svetsfas. De lämpar sig för fastsättning på kolvstångsändar och på cylinderrörets botten. Ledlagren är fixerade genom dubbelsidig prägling i länkhuvudet.

GF..-DO finns i massivt utförande med fyrkantig svetsände. Ledlagren fixeras med låssringar i länkhuvudet och kan demonteras. Dessa huvuden lämpar sig för fastsättning på hydraulcylinderrörets botten.