MER INFORMATION

medias® produktkatalog

Länkhuvuden
 
KONTAKT
 
ELGES ledlager, glidbussningar, länkhuvuden

Underhållsfria länkhuvuden

Underhållsfria länkhuvuden består av ett stånghuvud och ett underhållsfritt ledlager. Stånghuvudet har en ytter- eller innergänga. Ledlagret är fast förbundet med den lagerupptagande komponenten. Ett zinköverdrag skyddar huvudena mot korrosion.

Länkhuvudena upptar radiella krafter i drag- och tryckriktningen. De är lämpliga för långsamma rörelser vid små eller medelstora svängvinklar, för ensidiga belastningar och under vissa förutsättningar för växlande belastningar (med GE..-UK-2RS även för växlande belastningar). Tätade länkhuvuden har läpptätningar på båda sidor, vilket gör att de är skyddade mot smuts och stänkvatten.

Länkhuvuden enligt DIN ISO 12 240-4-måttserie E har radialledlager GE..-UK eller GE..-UK-2RS med glidparningen hårdkrom/PTFE-kompositmaterial eller hårdkrom/ELGOGLIDE® och en höger- resp. vänstergängad inner- eller yttergänga. De tillåter kompakta omgivningskonstruktioner tack vare de smala öglorna.

Länkhuvuden enligt DIN ISO 12 240-4-måttserie K har radialledlager GE..-PW med glidparningen stål/PTFE-folie och en höger- resp. vänstergängad inner- eller yttergänga.