APPLIKATIONSTEKNIK
 
TRYCKSAKER
 

Katalog | 2016-06
Super Precision Bearings
Spindle bearings Super precision cylindrical roller bearings Axial angular contact ball bearings

 
 

Nytryck | 2014-11
FAG BAX Axial Bearings
High speed bearings for main spindles

 
Applikationer

Huvudspindellager

 

Lager för drivna verktyg

De nya FAG-PTB-lagren är speciellt utvecklade för drivna verktyg. Genom 30° kontaktvinkel lämpar de sig särskilt för att ta upp höga axialkrafter. De är måttmässigt direkt utbytbara mot spindellager i serierna B719 och B70 och ger ännu noggrannare bearbetningsresultat och medger högre spånavverkning för användningsfallet.

 
 

Snabbgående för huvudspindlar

De nya snabbgående axiallagren FAG BAX uppvisar en hög axiell belastbarhet och styvhet samtidigt som de uppnår de höga varvtalen för huvudspindellager. Därmed lämpar sig dessa lager med 30° kontaktvinkel, särskilt i kombination med högvarviga cylindriska rullager N eller NN30, utmärkt för användningsfall i frässpindlar och fleroperationsmaskiner.

 
 

Termisk robust för motorspindlar

Det nya cylindriska rullagret i högprecisionsutförande FAG N..-TR med radiellt eftergivligt ytterring erbjuder en ny lösning för utjämning av temperaturvariationer för förskjutningslagret i högvarviga motorspindlar. Den optimerade smörjmedelsfördelningen liksom låg temperaturnivå i drift garanterar dessutom en säker axialförskjutningsfunktion.

 
 

Ny högeffektslagerserie för huvudspindlar.

Den nya FAG högeffektsserien RS för spindellager uppvisar en särskild robusthet samtidigt som den är lämpligt för höga varvtal. Inbyggnad av dessa lager med stora kulor och principiellt 20° kontaktvinkel ger verkliga kostnadsbesparingar genom påtagligt längre utbytesintervall och nya konstruktionsmöjligheter.

 
 

X-life ultra lager

X-life ultra lager är hybridspindellager med ringar av högprestandastål Cronidur 30, som utvecklats speciellt för kritiska applikationer inom luft- och rymdfart. De har betydligt ökad livslängd och är absolut korrosionsbeständiga. På marknaden benämns de X.. Lager med excellenta bärighetstal och de globalt högsta uppnåbara varvtalen. De förlänger brukbarhetstiderna flera gånger om och ökar verktygsmaskinernas ekonomi.

 
 

Frigående lagerlösningar

FAGs lösning av den frigående lagerfunktionen i verktygsmaskinspindlar erbjuder det mest profilerade spektrat i världen. Det sträcker sig från en- och tvåradiga cylindriska precisionsrullager och floating displacement-lager till kompakta inbyggnadsfärdiga enheter.

Det snabbroterande floating displacement-lagren har en spårkullagerytterring, keramikkulor och en cylindrisk rullagerinnerring av Cronidur 30. De kan väljas som öppna, tätade eller i DLR-version med koniskt eller cylindriskt hål. De tillämpningsspecifika frigående lagerenheterna finns också i alla varianter.

 
 

Tätade spindellager

FAG B..2RSD och XCS, HCS och HSS är beröringsfritt tätade och infettade för hela användningstiden.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår