Applikationer

Direktdrifter

Positioneringssystem med flera axlar för analystekniken
 
Open frame positioneringssystem
 
Drivenheter för datortomografer med integrerat mekatroniskt lagringssystem från FAG
 
 

Drivning och lagring från en leverantör: Med IDAM-direktdrifter till systemlösning

IDAM-direktdrifter för linjära och rotativa rörelser är speciellt lämpliga att använda inom medicinteknik då det krävs såväl högsta precision och dynamik som lång livslängd. Allt från motorer för britsar och kollimatorer för tumörbehandling till växellösa drivenheter för datortomografi.

Fleraxlade manipulatorer för röntgentest används redan med framgång och IDAM-linjärsystemen gör det möjligt att positionera prover i medicintekniska analysstationer på en μm när. De så gott som förslitningsfria drivningarna utvecklar en enorm effekttäthet på minimalt utrymme.

Till fördelarna hör:

  • hög varvtals- och hastighetsvariation
  • mycket bra dynamik och styvhet
  • höga sluthastigheter
  • utmärkt accelerations- och bromsförmåga
  • bästa positionerings- och repeterprecision.

Den rotativa drivningen av typ HSR är utomordentligt lämplig att använda för medicintekniska ändamål. Med en lindning med lågt ohmtal och låga poltal når denna motor relativa hastigheter på 50 m/s och är därför mycket lämplig för höghastighetstillämpningar. Den dimensioneras skräddarsydd för kunden och den speciella tillämpningen liksom den särskilt vibrationsstabila HSRV-drivningen med sin speciella lindning som används för datortomografer.

Båda motorerna är lämpliga för drivning av snabbt roterande spindlar eller andra rotationsenheter som samtidigt kräver ett högt vridmoment.

På väg mot nya, framgångsinriktade systemlösningar

Direktdriftstekniken fascinerar inte enbart genom precision och dynamik utan även på grund av de mångfaldiga användningsmöjligheterna. Med IDAM-direktdrifter har vi möjlighet att leverera kompletta system som avstämts med dig som kund. Du erhåller drivning och lagring från en och samma tillverkare. Utnyttja dessa nya funktions- och designmöjligheter för din medicintekniska utrustning!

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår