Applikationer

Röntgenrör

Skanningar med högsta upplösning tack vare Barden lagerenheter för röntgen.
 
 
 

Med Barden mot framtidens röntgenteknik

Framstegen inom röntgen- och DT-tekniken möter vi med utveckling av nya, ännu bättre lager av märket Barden. Med dessa enheter för lagring av den roterande vridanoden uppnår man varvtal på över 10 000 min-1 under tuffa driftsförhållanden. Det handlar om höga påfrestningar, eftersom arbetet sker i vakuum vid 10–9 kPa och temperaturer på 400 till 500 °C.

Röntgenlagerenheterna har integrerade löpbanor på axeln och är fullkuliga. Axeln har en fläns för fastsättning av anoden. Enheten har fast eller fjäderbelastad förspänning, beroende på vilka krav tillämpningen ställer. För att erhålla effektiv smörjning under de nämnda extrema förhållandena använder vi modern ytteknik som plasma- eller jonstråleytbeläggning. Vi testar och verifierar röntgenlagrens prestanda i egna provanläggningar under simulerade termiska förhållanden och vakuumförhållanden.

Framsteg inom röntgenteknik innebär såväl höjd kvalitet inom diagnostik och behandling som patientvänlig behandling. Hit räknas både snabb dataregistrering och högupplösta bilder. Våra röntgenlager är förstahandsval för framtidsinriktade röntgen- och kameratillämpningar inom medicinteknik.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår