Service

Beräkning och försök

Dimensionering av lager med BEARINX®: Driftsäkerhet genom modellering av alla randvillkor
 
 
Bullerprovningsutrymme i det centrala försökscentrumet inom Schaeffler-gruppen Industrie
 
 

Konstruktion

Kundspecifika komponenter och systemlösningar med hjälp av produkter från INA, FAG, Barden och IDAM är vår styrka. Tack vare samarbete med kunderna på ett tidigt stadium kan vi till fullo använda högmoderna, delvis egenutvecklade CAE-verktyg.

Beräkning och val av lager

Med BEARINX® har vi skapat ett av de ledande programmen för beräkning av rullningslager. Programmet kan användas för en detaljerad analys av alla INA/FAG-lagringar – från enskilda komponenter till komplicerade axelsystem. Den invändiga belastningen beräknas ända ner till den enskilda rullkroppskontakten och kan sedan visas i tabell- eller grafisk form. Ur belastningen i de enskilda rullkroppskontakterna tar BEARINX® fram lagringens så gott som exakta databeräknade livslängd.

Simulering

Under konstruktions- och modelleringsfasen arbetar vi med de senaste metoderna som till exempel dynamisk simulering och FEM-analys.

Provning

Först när dataoptimeringen är klar tar provning av produkten vid. Om så önskas testar vi kundprover vid något av våra FoU-center i alla situationer och alla funktioner, från förslitningsförhållanden till bullerspektrum. Efter de krävande testserierna som utförs mycket nära verkliga förhållanden, startas serietillverkning.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår