Stålframställning

Stränggjutning

Skänkvridtorn

En viktig del av stränggjutningsanläggningen är skänkvridtornet. Det håller gjutlådan (vikt upp till 300 t). Med hjälp av vridtornet vrids skänken omväxlande i gjut- och beskickningsposition. Denna funktion garanterar att stränggjutningsanläggningen kan drivas kontinuerligt. Under tiden urtappning sker från en skänk, sker byte till en full skänk på andra sidan.

Lagret i skänkvridtornet håller trots stora krafter och höga moment i mer än 10 år.

Här används cylindriska rullager och sfäriska axialrullager med diameter på mer än 1 000 mm och Elges ledlager.

 
 

Rullstyrning

I stränggjutanläggningen stöds gjutsträngen av rullar och styrs från lodrätt till vågrätt. För att begränsa utböjningen stöds rullarna i längsriktningen av flera rullningslager.

Dessa lager utsätts för höga belastningar, låga varvtal, sprutvatten och höga temperaturer.

För lagring av rullarna används sfäriska rullager och cylindriska rullager i öppet, tätat, odelat eller delat utförande och i de övre segmenten används nållager.

Lager i stränggjutningsanläggningar har beroende på placering och underhåll en livslängd på ett till flera år. Avgörande livslängdsfaktorer är typen av och kvaliteten på tätningspartierna.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår