Produktområde

Spårkullager

FAG spårkullager – normerad mångfald

Spårkullager möjliggör höga varvtal vid lite friktion. Bara av den anledningen är de en oungänglig lagertyp i elverktyg. Förutom grundutförandena erbjuds talrika varianter: lager med en eller två täckbrickor eller kontakttätningar, med särskilt lagerspel, med högre noggrannhet, rostskydd elelr skydd för strömgenomgång osv. Skulle inte detta urval räcka, finner vi gemensamt en helt för dina önskemål skräddarsydd lösning.

 

Generation C – med förbättrad tätning

FAG spårkullager generation C erövrar elmotormarknaden. 50 % tystare och med ca. 35 % lägre friktion, därmed ger de högre verkningsgrad i motorerna och uppfyller de allt högre anspråken på ljudminimering.

Ett nytt tätningskoncept förbättrar lagrens brukbarhetstid betydligt. Tätade spårkullager i generation C erbjuder ett avvägt förhållande mellan friktion och tätningsverkan. De är livstidssmorda med ett kvalitetsfett.

Stjärnan i detta fall är den nya HRS-kontakttätningen av nitrilgummi. Speciellt vid högre varvtal är friktionsmomentet och värmeutvecklingen väsentligt mindre än för de gängse RSR-tätningarna. Detta åstadkoms dessutom samtidigt som täteffekten är förbättrad!

 
Täteffekt
 
 
Sealing action Z BRS*) HRS**)
Förmåga att hålla fett kvar i lagret + ++ ++
Damm, torr smuts + ++ ++
Fuktig atmosfär + + ++
Vätskesprut ++
Roterande lagerytterring + ++ ++
Små tryckskillnader ++
Användandet är: [++] särskilt lämpligt [+] lämpligt [-] olämpligt
*) på förfrågan **) från serie 629
 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår