Elverktyg

Service

 
Uppfinningen kulrullager: höjda bärighetstal i samma inbyggnadsutrymme genom en ny form av rullkroppar.

Förändras er marknad? Utveckla gemensamma nya lösningar med oss!

Schaeffler Group är en stark utvecklingspartner. Årligen går betydligt mer än 1000 nya produkter i serie, liksom många anmäls som patent – till exempel uppfinningen kulrullager eller systemlösningar med finstansdetaljer.

 
 
Beräkning av en borrmaskin med Bearinx® växelmodul.

Optimal lagerdimensionering med Bearinx®

Tyngdpunkten i vår konstruktionsrådgivning är lagerdimensioneringen. Här gäller det att säkra er produkts försprång i konkurrensen genom en riktigt dimensionering.

Med Bearinx® har vi skapat det ledande programmet för rullningslagerberäkning. Därmed är en detaljerad analys av rullningslager – från enstaka lager till komplexa system som växlar i borrmaskiner.

Hela beräkningen sker i en sammanhållen modell, även vid omfångsrika växlar ingår kontaktyttrycket i varje enskild rullkropp i beräkningen. Därvid tar Bearinx® bl.a. hänsyn till axlarnas elasticitet, löpbanornas profilering och lagerspelet liksom inflytandet av smörjförhållandena och föroreningarna på utmattningslivslängden.

Från den kompletta maskinkonstruktionen ner till kontaktyttrycket för den enskilda rullkroppen – vårt beräkningsprogram garanterar en optimal lagerdimensionering och stödjer dig med att konstruera ett optimalt system. Vi visar dig den eventuella svagpunkterna och kan stötta dig med optimeringen.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår