Produktspektrum

Individuella lösningar

Perfekt för lagring av lackpåföringscylindrar i lackeringsverk: INA-polygonlager
 
 

Anpassat till just dina tryckerimaskiner

Utöver leveranserna av komponenter är Schaeffler-gruppen en tillförlitlig utvecklingspartner för kunden. Genom vårt nära samarbete med alla ledande tillverkare av tryckerimaskiner över hela världen växer ständigt våra gemensamma kunskaper om tillämpning och tillverkning. Det genererar också ständigt nya idéer som gör att båda parter kan lägga sig i framkant på marknaden.

Polygonlager, ett exempel

Polygonlagret utvecklades för en större radiell förflyttningssträcka, t.ex. i lackeringsverk i arkoffsetmaskiner. Det speciella med detta lager ligger i den polygonala ytterringen med smörj- och fästhål samt exakta funktionsytor för anslutningsdelarna (polygonjustering). Ytterringen stöds av tre löprullar med vars hjälp en lång förflyttningssträcka erhålls. Det inre cylindriska precisionsrullagret löper spelfritt och med speciellt låg friktion.

DMLL-lagerenheter, ett annat exempel

För den nyutvecklade DMLL-lagerenheten för tryckerimaskiner ersätts excentern av en underhållsfri linjärstyrning med ett nålband. Därmed justeras gummi- resp. plattvalsen i en rotationstryckpress inte längre i en cireklrörelse utan linjärt. För justering integrerades för första gången ett hydraulkolvelement i enheten som gör det möjligt att erhålla en exakt styrning av anställningskraften.

Valsens lagring sker med ett tvåradigt cylindriskt precisionsrullager som är dimensionerat för högsta varvtal och har speciellt effektiv tätning.

För lagerenheten som är skruvad direkt på sidoväggens innersida räcker det med korta axeltappar – utan s.k. Schmitzringar! Det gör att styvheten i tryckvalssystemet bibehålls fullt ut.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår