IDAM

IDAM-direktdrifter är tekniskt ledande och erbjuder den perfekta lösningen för alla applikationer.

INA – Drives & Mechatronics

 
KONTAKT
Produktspektrum

Direktdrifter

Utomordentlig jämn gång, högsta hastighet: IDAM-linjärmotorer
 
Kraftfulla och dynamiska: Torque-motorer som inner- och ytterroterande
 
 

Drivningar och system: Dynamiska, flexibla, exakta

Direktdrifter från Schaeffler-dotterbolaget IDAM (INA – Drives & Mechatronics) är tekniskt ledande och erbjuder rätt lösning för alla tillämpningar. Till plussidan för dessa i stort sett förslitningsfria drivsystem räknas den höga varvtals- och hastighetsvariationen, mycket goda dynamiken och styvheten och därmed säkra, höga sluthastigheter, hög accelerations- och bromsförmåga samt högsta positionerings- och repeternoggrannhet.

Utbudet omfattar linjära, rotativa- och 2-koordinats direktdrifter inom ett brett storleks- och prestandaspektrum samt alla för driften nödvändiga elektronikkomponenter.

Linjärmotorer

Synkronmotorer i serierna L1, L2 och L2D samt de järnfria ULIM-motorerna är avsedda för tryckerimaskiner. Dessa utmärker sig genom ett bra förhållande mellan kraft och massa och sin utomordentligt jämna gång. De är speciellt lämpliga för uppgifter då det behövs högsta bannoggrannhet och konstant hastighet.

Med utvecklingen av motorserien L2 har vi kombinerat ett högt kraftutbyte (>10 N/cm2) med utmärkta gångegenskaper och en mycket hög verkningsgrad – alltså en kombination av just de egenskaper som efterfrågas för tryckerimaskiner.

Torque-motorer

Högeffektiva Torque-motorer tillåter helt nya drivkoncept, till exempel för huvudvalsen.

High-torque-synkronmotorer i inner- och ytterrotorutförande imponerar tack vare effektivt kraftutbyte, maximal effekttäthet, hög accelerationsförmåga samt höga sluthastigheter. Dessa kraftpaket arbetar berörings- och förslitningsfritt.

Systemlösningar

Utvecklingspartnerskap med våra kunder och det kontinuerliga interdisciplinära samarbetet inom Schaeffler-gruppen Industrie leder till kundspecifika högeffektiva systemlösningar. Ett exempel är utvecklingen av direktdrivna positioneringssystem på högsta tekniska nivå.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår