Produktspektrum

Linjärstyrningar

Till- och frånställning av tryckvalsen med hjälp av nålbandstyrningar M+V (bild: Koenig & Bauer AG)
 
Utomordentlig bärförmåga och styvhet vid hög dynamik: Optimerad rullagrad skenstyrning RUE
 
Modern teknik, kompakt design: INA nålbandstyrning M+V
 
 

Kraftfullt och dynamiskt

De som konstruerar tryckerimaskiner utnyttjar i allt högre grad fördelarna med linjärteknik när de löser sina uppgifter. Även inom detta område förfogar Schaeffler-gruppen över en bred och väl genomtänkt produktpalett.

Till de mest kända linjärprodukterna räknas exempelvis rullagrade skenstyrningar RUE som har överlägsen bärförmåga och styvhet.

För vår X-life premiumkvalitet har funktionen hos RUE-tätningen som skyddar mot damm, aggressiva medier eller annan skadlig inverkan från omgivningen än en gång förbättrats betydligt. Med en speciellt utvecklad "tätningsbygglåda" kan man välja en tillämpningsoptimal lösning för varje enskilt fall.

Som ytterligare exempel på linjärteknik i tryckerimaskiner kan nämnas löprullestyrningar i lätt utförande för styr- och frigående lagersida. De har lugn gång, låg friktion och arbetar utan ryck. Dessutom kräver de litet utrymme. Om ovala eller andra kurvbanor planeras går det utan problem att kombinera olika skengeometrier.

Ett ytterligare användningsområde för linjärstyrningar är justering av huvudvalsen för "tryck till/från" som inte alltid måste ske via excentriska rörelser. Nålbandstyrningar M+V till exempel tar upp höga krafter, är speciellt styva, går ytterst lätt och kan positioneras exakt. De kan levereras i olika längder. För krävande tillämpningar kan de även väljas med ytbeläggning, t.ex. med korrosionsskydd (Corrotect®) eller med extra förslitningsskydd (Protect B).

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår