Produktspektrum

Styrlager

Konisk rullagerenhet TBS, parad i O-anordning
 
Konisk rullagerenhet TBS, med tjockväggig ytterring
 
Fastskruvbar styrlagerenhet DMF
 
 

Spelfri – radiellt och axiellt

För bästa tryckresultat måste styrlagersidan av tryckpressens huvudvals lagras axiellt och radiellt så spelfritt och styvt som möjligt. En beprövad och ekonomisk lösning är parade koniska rullager som styrlagring. De är spelfritt avstämda och tål hög belastning såväl axiellt som radiellt. Jämfört med lösningar med enskilda komponenter har de från fabrik parade FAG-enheterna entydiga fördelar vid monteringen med ökad funktionssäkerhet. Med högsta precision (P5- eller P4-toleranser) uppfylls de enorma kraven på rundgångsnoggrannhet

En ytterligare fördel när det gäller funktionssäkerhet och precision ger FAG:s koniska rullagerenheter med tjockväggig ytterring. Bortfallet av separata lagerbussningar reducerar toleranserna och sänker kostnaderna.

Styrlagersidan har avörande betydelse för styvhet och spelfrihet hos valsen som styr papperet i arkoffsetmaskiner. Den fastskruvbara INA-lagerenheten DMF uppfyller dessa krav på ett idealiskt sätt.

Den består av ett tvåradigt cylindriskt precisionsrullager i vilket två axiella nålkransar är integrerade. Dessa tar utan problem upp de aktuella krafterna. Speciellt när valsen roterar med halvfart garanterar detta koncept att tryckkvaliteten blir den bästa tack vare den utomordentligt höga radiella och speciellt axiella löpnoggrannheten samt den höga styvheten i båda riktningar. Den integrerade tätningen och flänslocket underlättar montering och sparar ytterligare komponenter.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår