Produktspektrum

Frigående lager

Tvåradigt nållager NAO med förskjutna hållarefickor
 
Tryckerimaskinslagerenhet DML med tjockväggig ytterring
 
Fyrringslagerenhet med dubbelexcenter DMLD
 
 

Perfekt rundgång och högsta noggrannhet

Hållarstyrda INA-nållager har på ett avgörande sätt drivit fram användningen av rullningslager i tryckerimaskiner. Det klassiska konceptet för huvudvalsens frigående lagersida i offsetmaskiner bygger sedan 50 år på en Schaeffler-lösning, nämligen det tvåradiga nållagret med förskjutna hållarefickor. När en högre bärförmåga krävs finns cylindriska precisionsrullager i flerradigt utförande att tillgå.

Fördelarna med denna frigående lageranordning ligger i den höga radiella styvheten, lägsta friktion och perfekt axiell förskjutbarhet. Konceptet lämpar sig därför speciellt för plattvalsar med axialregisterfunktion.

Till de innovativa vidareutvecklingarna för huvudvalslagringen i offsetmaskiner räknas det helt spelfria flerringslagret DML.. med enkel- eller dubbelexcenter. En typisk tillämpning för detta är lagringen av gummivalsar som måste arbeta med högsta precision och rundgångsnoggrannhet.

Förutom den rena lagringen av valsen kan valsarnas axelavstånd också förändras med dessa flerringslager, exempelvis för till- och frånslagsförlopp eller utjämning av olika papperstjocklekar. Denna uppgift utför integrerade rullningslagrade excentrar med låg friktion, tillförlitligt och utan spelrum. Effektivt tätad och fylld med specialfett är vridlagringen underhållsfri – perfekt för högsta tryckkvalitet under lång tid. I många fall kan man med detta moderna koncept avstå från s.k. Schmitzringar för gummi- och plattvalsar. På så sätt kan kostnaderna sänkas samtidigt som tryckerimaskinens tillförlitlighet ökar.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår