Produktspektrum

Löprullar

Hög förslitningssäkerhet och långa smörjintervall: Nållagrad kamrulle KR.. PPA med nyutvecklad tätning
 
Låg friktion och mycket långa underhållsintervall – löprulle LR52
 
TRIONDUR-belagd löprulle LR
 
 

Högre säkerhet genom teknisk överlägsenhet

INA-löprullarna med optimerad ytterprofil är tydligt överlägsna traditionella komponenter. Det Hertz´ka yttrycket i rullkroppskontakten är med och utan snedställning alltid lägre än för konventionella rullar. Detta minskar förslitningen av motlöpbanan och ökar konstruktionens styvhet.

Vid styrning av färgrivningen eller gripaxeln i en arkoffsetmaskin blir de många fördelarna med löprullar speciellt tydliga. Kompakt och utrymmesbesparande dimensionerade och med hög bärförmåga fungerar de tillförlitligt och med liten förslitning. Tack vare det stora fettutrymmet förlängs smörjintervallen betydligt, vilket innebär en kostnadssänkning.

Vid vidareutvecklingen av våra nållagrade stöd- och kamrullar prioriterades en betydligt ökad driftssäkerhet och användningstid. Resultatet blev en ny design på kontakt- och tätningsringarna av högkvalitativ plast.

Även för extrema miljöer som till exempel i ett befuktningsverk har Schaeffler-gruppen många praktiska lösningar. Löprullar kan till exempel från fabrik förses med rostskyddet Corrotect®. Denna tunna, galvaniskt pålagda beläggning gör att rosten inte får en chans och den är dessutom mycket prisvärd.

Även speciella former av löprullar, till exempel med excentriska tappar, kan förverkligas.

Extrem beständighet mot förslitning med TRIONDUR

Löprullar med TRIONDUR-beläggning ger högsta driftsäkerhet. En några få μm tjock, ytterst hård PVD-beläggning skyddar kamrullar och kambrickor effektivt mot förslitning.

TRIONDUR-skiktsystem har en upp till 80 % lägre friktionskoefficient jämfört med torr stål-stål kontakt. Beläggningen skyddar varaktigt vid hög tribomekanisk påfrestning, bristande smörjning och torrgång.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår