Service

Beräkningstjänster

 
 
 

Kalkylerad säkerhet

Med beräkningsprogrammet för rullningslager BEARINX® kan belastningen på rullningslagren i komplicerade maskinsystem noggrant beräknas, illustreras och dokumenteras mycket exakt med hänsyn tagen till ett flertal omgivningsförhållanden. Inte enbart lagrets livslängd utan även axelutböjning, snedställning och till och med deformationer i lagermiljön kan beräknas såväl i rotativa som linjära system.

Det är även möjligt att göra stegvisa optimeringar, till exempel avseende påverkan av smörjning och föroreningar, passningar och toleranser osv. Ur resultaten framgår sedan hur lagringen belastas vid de olika lasttillstånden. Dessutom ger BEARINX® viktig information om totalsystemets styvhet.

Programmet möjliggör tillämpningsanpassad dimensionering. Genom simulering kan den tillämpningsoptimala konstruktionen tas fram till fördelaktiga kostnader och nära i tiden genom förändring av position, konstruktion eller storlek på lagret.

Beräkningsservicen från Schaeffler-gruppen avrundas med FE-analyser, dynamiska simuleringar eller mätningar på plats hos kunden.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår