TRYCKSAKER
 

Teknisk produktinformation | 2010-07
Products for railway applications

 
 

Broschyr | 2015-07
Expertise in Bearing Technology and Service for Rail Vehicles

 
KONTAKT
Produktspektrum

Mekatronik

FAG:s hjulaxelgenerator
 
 
 
 
 
Close
 
 
Tillståndsövervakningssystem för järnvägstillämpningar
 
Funktionssätt
 

Schaeffler utvecklar tillståndsövervakningssystem för järnvägsapplikationer, specifikt för lok, motorvagnar och personvagnar. De ligger till grund för en uppsättning omfattande lösningar för att säkra funktionen hos olika fordonskomponenter, som hjulaxellagerenheter, hjul och drivlina. Produkten kan anpassas till alla typer av persontrafik och kan utökas till upp till tre axlar per boggi. Den kan samverka både med fordonets infrastruktur och med de olika styrsystemen ombord. Schaefflers tillståndsövervakningssystem för järnvägstillämpningar ökar säkerheten och tillgängligheten, optimerar underhållet och bidrar därmed till ekonomisk drift av fordonen.

FAG:s sensorsats
 

FAG:s sensorsats är mångårigt beprövad över hela världen för att mäta driftdata för hjulaxellager. Satsen är optimerad för användning på FAG TAROL-lager. Sensorerna detekterar varvtal upp till 2500 r/min, rotationsriktning och lagertemperatur. För temperaturmätning kan upp till två oberoende temperatursensorer integreras. Som tillval finns en accelerationssensor för radiell och axiell riktning. FAG:s sensorsats arbetar beröringsfritt och uppfyller kraven på förhöjd EMC och tålighet mot överspänning.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår