En central betydelse i vindenergianläggningen har lagringen i rotoraxeln. Här direktverkar alla kraft och moment som skapas av vinden. Rullningslagren utsätts för högdynamiska belastningar och driftförhållanden. Ingenjörerna inom Schaeffler-gruppen utvecklar tillsammans med kunden den lösning som är effektivast för den specifika tillämpningen.

Axellager

Den klassiska, välbeprövade lösningen består av en styr-/frigående lagring med sfäriska rullager, cylindriska rullager och koniska rullager.

Navlager

I varianten som "ansatt" lagring är två koniska rullager monterade. Den alternativa styr-/frigående lagringen består av ett parat koniskt och ett cylindriskt rullager.

Enlagerskoncept

De här konstruktionerna förenar kraft- och momentupptagning i ett flerradigt rullningslager. Lagrets utformning som tvåradigt koniskt rullager är anpassat efter användningsförhållandena. Detsamma gäller för dimensionerna; stora lager har mått på över 400 mm bredd och över 3000 mm ytterdiameter.

Rotor-lagerhus

Lagerhus som är tillverkade med de allra modernaste metoderna garanterar bästa möjliga upptagning av krafter och moment. Kundspecifika lösningar används nästan alltid, vilket gör att huset blir optimalt anpassat till det befintliga lagret.

 
 
 
Close
 
 
 
 
 
 
 
 
Close
 
 
 
 
 
 
 
 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår