YTTERLIGARE INFORMATION

I vårt bibliotek finner du litteratur om alla våra innovativa produkter. Det är våra kreativa medarbetare som skapar framtiden för INA och FAG. Attraktiva erbjudanden finner du under lediga platser.

 
Företaget

Forskning och utveckling

 
 
 
 
 

Innovationsförmåga och okonventionella idéer

Som ett framtidsorienterat företag investerar vi i hög grad i forskning och utveckling.

Detta görs mycket medvetet, eftersom det redan från början av den framgångsrika historien om INA och FAG fanns två geniala idéer. Genom sin uppfinning av kulkvarnen 1883 blev Friedrich Fischer pionjär och grundare av rullningslagerindustrin. Dr. Georg Schaeffler bidrog med utvecklingen av nålkransen 1949 till att nållagret fick sitt industriella genombrott.

Än idag är kreativa lösningar, ofta tack vare okonventionella idéer, utmärkande för ingenjörerna hos INA och FAG. Att ifrågasätta det etablerade, gå ovanliga vägar och våga se saker och ting från en annan synvinkel, det är förutsättningar för att kunna förverkliga ovanliga idéer.

I moderna forsknings- och utvecklingscenter över hela världen arbetar våra anställda på nya framtidsorienterade produkter och tekniker. I nära samarbete med kunderna inom bilindustri, mekanisk industri samt luftfarts- och rymdteknik realiseras ständigt nya tekniskt och ekonomiskt övertygande lösningar.

Råmaterialutveckling och bearbetning av tribologiska uppgiftsställningar är nyckelområden i den process som skapar nya produkter. Vid utveckling av allt mer komplexa produkter med utnyttjande av mekatronik och systemtänkande satsar vi på moderna verktyg som till exempel simulering och Rapid Prototyping. Allt från enskilda lagersystem till kompletta fordon kan då genomgå alla nödvändiga tester i provbänk. Därigenom ökar vi driftsäkerheten hos våra produkter samtidigt som vi erhåller viktiga kunskaper för att utveckla och förbättra dessa.

Våra kunder erhåller produkter med högre nytta. Tack vare våra egenutvecklade ytbeläggningar kan till exempel livslängden på lager ökas flera gånger om. Inte enbart lagringen är integrerad i modulen, utan även mät- och drivtekniken och ingenjörerna kan tack vare egenutvecklade beräkningsprogram dimensionera kompletta växlar med tillhörande lagringar direkt hos kunden - var som helst i världen.

Innovationsförmåga förutsätter ett regelbundet personligt kunskaps- och erfarenhetsutbyte. För att stödja talanger delar vi årligen ut vår FAG Innovation Award på den inte oansenliga summan 20 000 euro. Schaeffler-gruppen lägger speciell vikt vid medarbetarnas kreativitet. Det är ett erkänt faktum att vår förslagsverksamhet hör till de effektivaste i Tyskland.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår