Sökbegrepp

Schaeffler ställer ut på Hannover-mässan

06-03-2013 | Arlandastad

Effektiva och högpresterande rullnings- och glidlagerkomponenter, innovativa moduler och omfattande lagersupport och linjärstyrsystem utgör hjärtat i Schaefflers presentation vid Hannovermässan 2013. Fokus ligger på högre verkningsgrad - samtidigt som effekttäthet och kostnadseffektivitet ökar.

– Våra innovationer visar att lagersystem är alltid ett område med potential för betydande förbättringar i prestanda och effektivitet i kundernas tillämpningar, och därmed för lägre livscykelkostnader. Detsamma gäller våra systemlösningar - installationsfärdiga enheter som ger våra kunder en omfattande integration av god funktion och utmärkt kostnadseffektivitet, förklarar Robert Schullan, medlem av ledningsgruppen vid Schaeffler AG och VD för Schaeffler Industrial. Bland Schaefflers innovativa komponenter kan nämnas nya bärlager med optimerade prestanda och låg friktion, däribland några från företagets exklusiva X-life-serie. Vidare presenteras nya stålagerhus för sfäriska rullager, en elektromekanisk lyftpelare, och den nya motorserien UPL. Ett standardiserat modulsystem definierar en ny referens inom magnetlagerteknik, och sortimentet avrundas med nya system för tillståndsövervakning som på ett smart sätt kombinerar smörjmedel och vibrationsdiagnos med eftersmörjningsenheter.

Hela vårt presspaket för 2013 års Hannovermässa kan laddas ner från följande adress: .

FAG:s hjullager med reducerad friktion för motorcyklar

Vid 2013 års Hannovermässa Industrie, kommer Schaeffler att presentera sitt FAG-hjullager med den nya högeffektiva läpptätningen ELS, ett nytt spårkullager med reducerad friktion och med en läpptätning på ena eller båda sidorna som är speciellt framtagen för tillämpningar med roterande ytterring. Lagrets främsta fördel är dess oslagbara kombination av tillförlitlighet och energieffektivitet. Friktionsmomentet, och därmed effektförlusten i hjullagret, minskar betydligt vid höga varvtal, samtidigt som optimal tätningsverkan kvarstår. Schaefflers satsning på sektorn "Motorcyklar och små förbränningsmotorer" erbjuder kunder ett komplett sortiment av bärlager och systemlösningar för motorer, chassin och drivlinor över hela världen.

SNS stålagerhus ökar lagrens livslängd med 50 procent

FAG:s nya SNS-stålagerhus från Schaeffler ökar livslängden för monterade sfäriska rullager med upp till 50 procent jämfört med konventionella stålagerhus. Detta görs möjligt genom den nya huskonstruktionen som säkerställer optimal lastfördelning i lagret. Ytterligare konstruktionsoptimeringar underlättar montering och demontering, och förbättrar tillståndsövervakning och drift. Därmed kan lagerhuset och lagret användas på ett särskilt flexibelt och kostnadseffektivt sätt, samtidigt som livscykelkostnaderna minskar betydligt. De nya FAG-stålagerhusen kan också installeras som direkta utbytesenheter för flera konventionella lagerhus.

IDAM lanserar tryckt linjärmotor på marknaden

UPL - den nya serien tryckta linjärmotorer från INA - Drives & Mechatronics AG & Co. KG (IDAM) – specialisterna på direktdrivningsteknik inom Schaeffler-koncernen – gör en övertygande presentation tack vare sin enastående kostnads- och energieffektivitet. Den innovativa tillverkningstekniken som IDAM har utvecklat för volymproduktion av linjärmotorer har den unika egenskapen att spolarna "trycks", lager för lager i ett speciellt mönster på konventionellt kretskortmaterial. Detta är vad som ligger bakom motorernas enastående prestanda. Flera skikt av koppar trycks på kortet, och kopplas sedan ihop till en "tryckt" spole. Denna typ av motor, vars rörliga del löper i en U-formad stationär del, kallas även "järnfri linjärmotor".

Linjärteknik: Elektromekanisk lyftpelare - en komplett monteringsfärdig lösning som uppfyller högsta tänkbara krav

På Hannovermässan 2013 kommer Schaefflers affärsenhet för linjärteknik att presentera en elektromekanisk lyftpelare som en komplett monteringsfärdig lösning - en nyhet i branschen. Produkten har en robust konstruktion och kompakt design, och kan flytta laster på upp till flera hundra kilo tillförlitligt och med hög teknisk tillgänglighet. Det kompakta mekatroniska systemet är utformat för tillämpningar som ställer höga krav, till exempel inom medicinsk teknik, men kan lätt anpassas till kraven inom andra industriella tillämpningar.

FAG:s aktiva magnetlager sätter nya standarder inom magnet- och backup-lagerteknik

Magnetlager blir allt viktigare som ett alternativ till konventionella bärande lager och används när de tekniska kraven inte längre kan uppfyllas av andra lagertyper. Detta gäller i synnerhet för medelstora och stora industrimaskiner med mycket höga varvtal och med axelvikter axel upp till flera ton. Som exempel kan nämnas elektriska motorer, gas- och ångturbiner, kompressorer och kylmaskiner. Med FAG:s aktiva magnetlagersystem har Schaeffler utvecklat en standardiserad, systemövergripande komplett enhet med magnetlager och backup-lager samt tillhörande tjänster. Speciellt i sammanhanget är att Schaeffler använder rullningslager som backup. Schaefflers backup-lager av rullningstyp är också tillgängliga för axeldiametrar större än 200 mm, och de kan användas på nytt efter att ha tagit emot en axel som ett magnetlager släppt. Samtidigt kan standardiserade elektroniska styrsystem och kraftelektronik, komponenter som är beprövade på marknaden sedan många år, enkelt integreras i maskinens arkitektur. Detta är en viktig milstolpe på vägen mot en standardiserad magnetlagerteknik.

Heltäckande övervakning för rullningslager

Genom intelligent sammankoppling av sina produkter, kommer Schaeffler Industrial Aftermarket i framtiden att göra det möjligt att kombinera övervakning och tillståndsbaserad smörjning av rullningslager i ett innovativt system. Här kombineras fett- och vibrationsdiagnos med en dimsmörjare som aktiveras av övervakningssystemet. Detta innebär att varje förändring som uppstår i lagersystemet under drift upptäcks tidigt och kan leda till åtgärd, innan en skada utvecklas. Detta innebär omfattande övervakning och konstant, optimal tillförsel av fett utan behov av manuella ingrepp. Detta är särskilt viktigt för maskiner som är svåra att komma åt eller där fel kan få allvarliga konsekvenser. Intelligent samverkan mellan övervaknings- och smörjsystem säkrar maskinens tillgänglighet och sparar samtidigt resurser. Om ett rullningslager har låg förbrukning av smörjfett ökar dess livslängd och kostnaderna för komplicerat underhållsarbete på plats minskar dramatiskt.

Utgivare: Schaeffler Sverige AB
Utgivningsland: Sverige

Tillhörande medier
Nedladdningar

Pressmeddelanden

Paket (pressmeddelande + medier)

Dela sida

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Acceptera