TRYCKSAKER
 

Broschyr | 2011-03
BEARINX®- online Easy Friction
Detailed friction calculations for rolling bearings

 
Beräkning

BEARINX-online Easy Friction

Kostnadsfri beräkningsmodul för detaljerad friktionsberäkning av rullningslager.
Bra kundservice har lika lång tradition i Schaefflerkoncernen som utveckling och produktion av precisionskomponenter i högsta kvalitet. För säker användning av våra produkter erbjuder vi nödvändigt stöd redan i utvecklingsfasen.

Bekvämare kan det inte bli!
Med den nya BEARINX®-online-modulen "Easy Friction" kan alla friktionskrafter beräknas specifikt vid kontaktytorna i lägret. I beräkningen beaktas såväl rull- som glidfriktion mellan fasta kroppar, i vätska och i blandfriktionsområdet. Med denna metod beräknas även förluster i den obelastade zonen, ältningsförluster i smörjmedlet samt tätningsfriktion.

 

Bekvämt användargränssnitt
Den självförklarande menynavigeringen tillåter snabb och enkel datainmatning för modellkonstruktion, lagerval och driftvillkor. På detta sätt går det att modellera lagerarrangemang för elastiska axelsystem med styrande/frigående lagringar eller system med förspända lagringar. Geometridata för rullningslager från INA och FAG hämtas från en integrerad databas. Som driftdata anges belastningar på axelsystemet, axelvarvtal, glappklass eller axiell förspänning av lagret. Även information om smörjmedlet kan matas in. Beräkningsresultatet kan matas ut i PDF-format.

 

Registrering
Beräkningsprogrammet Easy BEARINX®-online Easy Friction finns endast på internet och kan användas kostnadsfritt utan begränsningar. Efter registrering kan funktionen användas omedelbart.

Klicka här för registrering:
http://bearinx-online-easy-friction.schaeffler.com

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår