TRYCKSAKER
 

Broschyr | 2012-12
BEARINX®-online Shaft Calculation

 
Beräkning

BEARINX-online axelberäkning

Kraftfullt beräkningsprogram från INA/FAG – nu även online
Den här tjänsten är bara avsedd för INA/FAG-direktkunder eller INA/FAG-försäljningspartners!

 

De beräkningsverktyg som hittills har funnits online använder oftast väldigt förenklade beräkningsmetoder. I sådana program ignoreras till stor del lagrens snedställning till följd av axelutböjning och även olika lagertypers olika fjädringsbeteende. Även lagrens inre lastfördelning – vilken är avgörande för utmattningslivslängden – avgörs ofta med approximationer.

 

Med BEARINX-online kan du nu fastställa den verkliga belastningen med hänsyn till axelutböjning och rullningslagrens fjädringsbeteenden. Självklart beräknas då även den inre lastfördelningen i lagret exakt – ända fram till yttrycket i rullkroppskontakten med hänsyn till den faktiska rullkroppsprofilen.

 
Behändigt användargränssnitt
 
Rullningslager ur INA/FAG-databasen
 
Axelreaktioner presenterade grafiskt
 
 

Behändigt användargränssnitt

De beräkningsmetoder som används är identiska med de algoritmer som används i BEARINX – båda programmen använder samma källtext. BEARINX-online möjliggör beräkningar av enaxliga axelsystem som har flera lagringar.

Ett Java-implementerat användargränssnitt hjälper till vid inmatningen av värdena. Din konstruktion visas grafiskt, vilket ger en bra överblick och underlättar kontrollen av värdena.

Värdena och geometrin för rullningslagren i katalogprogrammet från INA och FAG hittar du enkelt i en integrerad databas. Effektiva beräkningsservrar hos INA tar sedan hand om den egentliga beräkningen.

Rådgivande ingenjörer finns till din hjälp

Filer med inmatningar som du gjort i BEARINX-online är kompatibla med BEARINX. Det underlättar kommunikationen med våra ingenjörer och förhindrar dubbelarbete.

Översiktlig resultatdokumentation i HTML-format och grafisk visning av axelreaktioner och lagrens inre lastfördelning underlättar analysen av dina konstruktionsvarianter.

Ett utförligt hjälpsystem och vår online-tutorial hjälper dig att utnyttja hela potentialen hos BEARINX-online.

Tillägg 4 till DIN ISO 281 (april 2003) definierar för första gången en enhetlig beräkning av utmattningslivslängden med hjälp av moderna datorstödda beräkningsmetoder. Denna beräkningsmetod har du självklart också tillgång till i BEARINX-online.

 
Allt kan inte göras online: Det är fortfarande viktigt för oss att ha personlig kontakt med dig!

Ett tätare samarbete

Avsikten med att utveckla BEARINX-online är inte att lägga ut all rådgivning och beräkningsservice från INA och FAG på kunderna. Tvärtom vill vi fördjupa vårt samarbete, så att du redan på ett tidigt stadium kan göra ett förhandsval av rullningslager och på så sätt reducera dina utvecklingstider.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår