TRYCKSAKER
 

Broschyr | 2005-09
BEARINX®-online Spindle Calculation

 
Beräkning

BEARINX-online spindelberäkning

Kraftfullt beräkningsprogram från INA/FAG – nu även online
Den här tjänsten är bara avsedd för INA/FAG-direktkunder eller INA/FAG-försäljningspartners!

 

De vanliga beräkningsverktygen som finns på marknaden använder kraftigt förenklade beräkningsmetoder. I sådana program ignoreras till stor del lagrens snedställning till följd av axelböjning och även olika lagertypers olika fjädringsbeteende. Även lagrens inre lastfördelning – vilken är avgörande för utmattningslivslängden – avgörs vanligtvis med approximationer.

 

Med BEARINX-online kan du fastställa den verkliga belastningen med hänsyn till axelutböjning och rullningslagrens fjädringsbeteenden. Självklart beräknas då även den inre lastfördelningen i lagret exakt – ända fram till yttrycket i rullkontakten med hänsyn till den faktiska rullkroppsprofilen.

 
Smidig värdeinmatning för en spindelmodul
 
Rullningslager ur INA/FAG-databasen
 
Axelreaktioner presenterade grafiskt
 
 

Behändigt användargränssnitt

Algoritmerna som används vid spindelberäkningen i BEARINX-online är identiska med dem i BEARINX, som används av INA och FAG. Spindelberäkningen i BEARINX-online möjliggör beräkningar av enaxliga axelsystem som har flera lagringar.

Ett Java-implementerat användargränssnitt hjälper till vid inmatningen av värdena. Din konstruktion visas grafiskt, vilket ger en bra överblick och underlättar kontrollen av värdena.

Värdena och geometrin för rullningslagren i katalogprogrammet från INA och FAG hittar du enkelt i en integrerad databas. Effektiva beräkningsservrar hos INA tar sedan hand om den egentliga beräkningen.

Rådgivande ingenjörer finns till din hjälp

Filer med inmatningar som du gjort i spindelberäkningen i BEARINX-online är kompatibla med BEARINX. Det underlättar kommunikationen med våra ingenjörer och förhindrar dubbelarbete.

Översiktlig resultatdokumentation i HTML-format och grafisk visning av axelreaktioner och lagrens inre lastfördelning underlättar analysen av dina konstruktionsvarianter. Vår online-tutorial och ett utförligt hjälpssystem hjälper dig att enkelt utnyttja hela potentialen hos spindelberäkningen i BEARINX-online.

Tillägg 4 till DIN ISO 281 (april 2003) definierar en enhetlig beräkning av utmattningslivslängden med hjälp av moderna datorstödda beräkningsmetoder. Denna beräkningsmetod finns självklart även tillgänglig i den nya online-versionen.

 
Allt kan inte göras online: Personlig kontakt är enormt viktigt, i synnerhet vid utformning av spindellager.

Ett tätare samarbete

Avsikten med att utveckla BEARINX-online är inte att lägga ut all rådgivning och beräkningsservice från INA och FAG på kunderna. Tvärtom vill vi fördjupa samarbetet med dig inom dessa områden. Målet är att redan tidigt i utvecklingsfasen gemensamt komma överens om ett lämpligt förhandsval av rullningslager, så att utvecklingstiden du behöver kan förkortas.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår