Linjärrullningslager och linjärglidlager

Rullblock

 

Rullblock är tillsammans med styrskenor lämpliga som styr-/styrlager- eller styr-/frigående lageranordningar och utgör ett lagringssystem för linjära rörelser med obegränsat slag. De tar i sluten anordning upp krafter ur alla riktningar och moment i alla koordinater. Bärförmågan är utomordentligt hög samtidigt som det krävs ett mycket litet inbyggnadsutrymme. Styrningarna kan förspännas genom förspänningskilar och är ytterst styva när de är förspända.

Tack vare de mångsidiga möjligheterna för placering av styrelement lämpar sig rullagrade skenstyrningar för många olika tillämpningar inom allmän maskinkonstruktion, i synnerhet för linjärstyrningar i verktygsmaskiner när hög styrnings- eller positioneringsnoggrannhet krävs vid långa förskjutningssträckor.

Programmet kompletteras med förspänningskilar för noggrann inställning av förspänningen, inställningsanordningar för mätning av anslutningskonstruktionens deformation när förspänningskrafter måste tas upp och adapter för enkel inbyggnad av rullblocken i 45° placering.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår