Linjärrullningslager och linjärglidlager

Profilskenestyrningar

 

Profilskenstyrningar är kompakta rull- eller kullagrade längsstyrningar med hög styvhet och bärförmåga. Dessa styrningar tar upp krafter från alla riktningar – inte i rörelseriktningen – och moment i alla koordinater. De kan levereras med olika noggrannhet och i olika förspänningsklasser och lämpar sig därför även för tillämpningar med höga styr- och positioneringskrav.

Profilskenstyrningar är uppbyggda i moduler, dvs. styrskenor inom en konstruktionsstorlek kan kombineras med alla vagnstyper. Det innebär en ekonomisk lagerhållning, förenklad montering och snabbare reservdelsleveranser.

För att minska underhållsbehoven och underhållskostnaderna har profilskenstyrningarna en smörjmedelsreservoar. En tätning runt hela styrvagnen skyddar rullsystemen mot föroreningar även vid kritiska omgivningsförhållanden.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår