MER INFORMATION

medias® produktkatalog

Lagerhus
 
TRYCKSAKER
 

Teknisk produktinformation | 2010-03
Split plummer block housings SNV
For shaft diameters 20 mm to 160 mm and ¾ inches to 5½ inches

 
KONTAKT
 
Rullningslager och glidlager

Lagerhus

FAG-hus och tillhörande lager bildar lagringsenheter som är mycket lämpliga i maskiner, anläggningar och apparater.
FAG-lagerhus tillverkas huvudsakligen av gjutjärn. På begäran levererar vi hus av stålgjutgods eller segjärn. Eftersom lagren oftast smörjs med fett och den första påfyllningen varar länge, har de flesta hus inga smörjhål. Det finns dock klackar eller markeringar så att smörjhål kan tas upp om det behövs. Kontrollera vid eftersmörjning att överflödigt fett kan tränga ut.

Lagerställena i huset är i regel bearbetade så att lagren kan förskjutas, alltså verka som frigående lager. Styrlagringar erhålls genom iläggning av styrringar, om sådana anges i tabellerna. Styrringar måste beställas separat. Hus utan styrringar levereras i frigående lagerutförande (L) eller styrlagerutförande (F).

Alla ytterytor i FAG-hus och husdelar som ej är spånavskiljande bearbetade är standardmålade (färg RAL 7031, blågrå). Övermålningsbar med alla syntetiska, polyuretan-, akryl-, epoxiharts-, klorkautchuk-, nitro- och syrahärdande hammarlacker. Korrosionsskyddet på spånavskiljande bearbetade inner- och ytterytor kan enkelt avlägsnas.

Som tätning av lagerhusen finns beroende på användningsförhållandena berörande och beröringsfria tätningar samt kombinationer av dessa till förfogande, se schemaritningar.

 
 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår