MER INFORMATION

medias® produktkatalog

Cylindriska rullager
 
KONTAKT
 
Cylindriska rullager

Fullrulliga cylindriska rullager med flänsringspår

Cylindriska rullager med flänsringspår är fullrulliga, tvåradiga byggenheter som består av massiva ytter- och innerringar med flänsar, flänsstyrda cylindriska rullar och tätningsringar.

Ytterringarna har flänsringspår för låsringar. Innerringarna är delade axiellt, 1 mm bredare än ytterringarna och hålls samman av ett inrullat stålband.

Styrlager

Cylindriska rullager med flänsringspår är styrlager. Dessa mycket styva lager tar förutom höga radiella krafter även upp axiella krafter i båda riktningar.

Genom det fullrulliga utförandet har lagren största möjliga antal rullkroppar och därmed maximala dynamiska och statiska bärighetstal. Genom de kinematiska förhållandena når de dock inte de höga varvtal som är möjliga för cylindriska rullager med hållare.

Lager för linskivor

Tack vare spåren i ytterringen kan dessa lagerringar enkelt fixeras axiellt. Det gör lagren mycket väl lämpade för lagring av linskivor.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår