MER INFORMATION

medias® produktkatalog

Cylindriska rullager
 
KONTAKT
 
Cylindriska rullager

Cylindriska rullager med hållare

Enradiga cylindriska rullager med hållare är enheter som består av massiva ytter- och innerringar och cylindriska rullkransar. Ytterringarna har fast fläns på båda sidor eller är utan flänsar, innerringarna har en eller två fasta flänsar eller är utförda utan fläns. Hållaren förhindrar att de cylindriska rullarna vid rotation berör varandra.

De cylindriska rullagren är mycket styva, tål stor radiell belastning och är tack vare hållaren lämpade för högre varvtal än fullrulliga utföranden. Lager som slutar med beteckningen E har en förstärkt rullsats och är därmed dimensionerade för högsta möjliga bärförmåga.

Lagren är isärtagbara och är därmed enklare att montera och demontera. Båda lagerringarna kan därmed få fast passning.

Enradiga cylindriska rullager med hållare finns som frigående lager, stödlager och styrlager.

X-life

Många storlekar levereras i X-life-utförande.
Lager med X-life-kvalitet har bättre ytfinhet Ra och bättre formnoggrannhet på löpbanorna än jämförbara utföranden utan X-life. Det innebär att bärförmågan och livslängden hos dessa lager är högre vid samma dimensionering. För vissa tillämpningar kan då i förekommande fall lagringen dimensioneras mindre.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår