TRYCKSAKER
 

Teknisk produktinformation | 2017-05
Deep Groove Ball Bearings Generation C
Single row

 
 

Broschyr | 2017-01
FAG Generation C Deep Groove Ball Bearings
brochure

 
KONTAKT
 
MER INFORMATION

Mer information om FAG spårkullager generation C finns här www.fag-generationc.com

 
Spårkullager

Generation C

Generation C – den nya standarden för spårkullager

50 procent lägre ljudnivå och 35 procent lägre friktion – med Generation C definierar FAG den nya standarden för spårkullager. Det optimerade ansmygningsförhållandet för kulorna mot lagerringarna, den höga kulkvaliteten och de förbättrade löpbaneytorna är huvudorsaken för den påtagliga prestandaökningen för denna lagertyp. Bland övriga nyheter märks till exempel den effektivare HRS-tätningen och den nitade stålhållaren. Tillsammans ger dessa konstruktionsändringar tystare inbyggnader, en höjd verkningsgrad och höjda varvtal. Brukbarhetstiden höjs vid samtidigt påtagligt reducerad energiförbrukning

 

y: Ljudnivå orsakad av vibration
1: hittillsvarande utförande
2: Generation C

 
 

50 Procent lägre ljud

Sänk ljudnivån med FAG spårkullager Generation C

Huvudkravet på moderna spårkullager lyder: optimala vibrationsförhållanden och lägsta ljudnivå, utan begränsningar i varvtal, bärförmåga och brukbarhetstid. Med de modernaste analysmetoderna har vi gått till botten med orsakerna till ljud i lagren. Ur resultaten därifrån växte en helt ny inre konstruktion fram och därmed den nya Generation C av FAG spårkullager.

 
 

x: Varvtal
y: Friktionsmoment
1: Hittillsvarande utförande
2: Generation C

 
 

35 Procent lägre friktion

Sänk energiförbrukningen med FAG spårkullager Generation C

Spårkullager kännetecknas av ett särskilt lågt friktionsmoment och lämpar sig utmärkt för höga varvtal. För att sänka friktionen ytterligare har vi genom förbättrade tillverkningsmetoder gjort löpbanornas ytor ”slätare” och optimerat ansmygningsförhållandet (radieförhållandet mellan löpbanespår och kulor). Resultatet: lågfriktionslösningen FAG spårkullager Generation C.

 

Robust, tillförlitlig och med långt liv

Förläng brukbarhetstiden med FAG spårkullager Generation C

Tätningen förhindrar att smuts eller fuktighet tränger in i lagret och håller fettet kvar i lagret. Avtätade FAG spårkullager Generation C erbjuder att väl avvägt förhållande mellan friktion och tätningsverkan. De är livstidssmorda med ett kvalitetsfett och, beroende på tätningstyp, även lämpade för medelhöga och höga varvtal. Stjärnan här är den nya kontakttätningen HRS av NBR-gummi. Även vid höga varvtal är friktionsmoment och värmeutveckling för denna nya tätning väsentligt lägre än för den hittillsvarande RSR-tätningen. Och detta vid en samtidigt bättre tätverkan!

 

Programmet

FAG spårkullager Generation C finns med ytterdiametrar från 26 till 90 mm. Standardmässigt med nitad hållare av stål, på begäran även med polyamidhållare. Alla ytterligare tekniska detaljer om FAG spårkullager Generation C finns i den tekniska produktinformationen TPI 165. Aktuell information om tillgänglighet för enskilda typer går att finna på vår Generation C-Homepage.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår