MER INFORMATION

medias® produktkatalog

Länkhuvuden
 
KONTAKT
 
ELGES ledlager, glidbussningar, länkhuvuden

Underhållsfria länkhuvuden

Underhållsfria länkhuvuden består av ett stånghuvud och ett underhållsfritt ledlager. Stånghuvudet har en ytter- eller innergänga. Ledlagret är fast förbundet med den lagerupptagande komponenten. Ett zinköverdrag skyddar huvudena mot korrosion.

Länkhuvudena upptar radiella krafter i drag- och tryckriktningen. De är lämpliga för långsamma rörelser vid små eller medelstora svängvinklar, för ensidiga belastningar och under vissa förutsättningar för växlande belastningar (med GE..-UK-2RS även för växlande belastningar). Tätade länkhuvuden har läpptätningar på båda sidor, vilket gör att de är skyddade mot smuts och stänkvatten.

Länkhuvuden enligt DIN ISO 12 240-4-måttserie E har radialledlager GE..-UK eller GE..-UK-2RS med glidparningen hårdkrom/PTFE-kompositmaterial eller hårdkrom/ELGOGLIDE® och en höger- resp. vänstergängad inner- eller yttergänga. De tillåter kompakta omgivningskonstruktioner tack vare de smala öglorna.

Länkhuvuden enligt DIN ISO 12 240-4-måttserie K har radialledlager GE..-PW med glidparningen stål/PTFE-folie och en höger- resp. vänstergängad inner- eller yttergänga.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår