MER INFORMATION

medias® produktkatalog

Ledlager
 
KONTAKT
 
ELGES ledlager, glidbussningar, länkhuvuden

Ledlager som kräver underhåll

Lager som ska underhållas måste smörjas i stål/stål- eller stål/brons-glidparningen. Smörjmedlet minskar friktionen, minskar förslitningen, förlänger användningstiden och skyddar mot korrosion. Vid dimensionering av lagringen måste hänsyn tas så att lagerstället kan förses med tillräckligt med smörjfett. Lagren finns som radial-, vinkel- och axiallager.

Radialledlager

Radialledlager består av inner- och ytterringar med stål/stål- eller stål/brons-glidparning och smörjs via ytter- och innerringen. De upptar radiella krafter, överför rörelser och krafter med litet moment och håller därmed böjspänningar borta från konstruktionselementen. Lagren är speciellt lämpliga för växelbelastningar med slag- och stötaktig påfrestning och tillåter låga axiella belastningar i båda riktningar. Tätade ledlager skyddas mot smuts och stänkvatten med läpptätningar.

Vinkelkontaktledlager

Vinkelkontaktledlager består av inner- och ytterringar med stål/stål-glidpar. Du upptar förutom de radiella krafterna även högre axiella krafter, är lämpliga för växlande dynamiska belastningar och används bl.a. som glidlageralternativ för koniska rullager i serien 320X enligt DIN 720, när belastningar tillsammans med små svängningsvinklar leder till skador på rullningslager. Vinkelkontaktledlager överför rörelser och krafter med litet moment och håller därmed böjspänningar borta från konstruktionselementen. De är avsedda för fettsmörjning och smörjs via ytterringen.

Axialledlager

Axialledlager består av axel- och husbricka med stål/stål-glidparning, upptar axiella krafter och leder in stödkrafter i anslutningskonstruktionen med litet moment. För upptagning av radiella krafter kan de kombineras med radialledlager i måttserien E enligt DIN ISO 12 240-1. Lagren smörjs via husbrickan.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår