MER INFORMATION

medias® produktkatalog

Kedjespännhjul/remspännrullar
 
TRYCKSAKER
 

Katalog | 2018-06
Rolling bearings
Ball bearings, Roller bearings, Needle roller bearings, Track rollers, Bearings for screw drives, Insert bearings/housing units, Bearing housings, Accessories

 
KONTAKT
 
Insatslager / huslagerenheter / kedjespännhjul / remspännrullar

Kedjespännhjul/remspännrullar

Kedjespännhjul

INA-kedjespännhjul är kedjestyrnings- och omlänkningsenheter för hyls- och rullkedjor. De utjämnar driftsberoende förlängningar av kedjan och ger lugnare gång i systemet vid höga belastningar och hastigheter.

De monteringsfärdiga konstruktionsenheterna består av kedjehjulsrullar och spårkullager. Kedjehjulsrullarna är tillverkade av stål med högre hållfasthet, sinterjärn eller plast (polyamid). Kedjehjulsrullar av plast går särskilt lugnt och tyst. Eftersom spårkullagrets innerring är förlängd på båda sidor behövs inte ytterligare distansringar.

För produktserien KSR..BO fästs innerringen genom en spännring på axeln. I denna produktserie har lagrets håldiameter plustolerans. Obearbetade axlar upp till ISO-tolerans h9 kan därför användas vid medelhöga belastningar och hastigheter.

Remspännrullar

Remspännrullar är spännsystem för remdrifter och omlänkningsenheter. De

  • förstorar omslutningsvinkeln för remdrifter och överför därmed högre effekter eller möjliggör mindre dimensioner
  • utjämnar driftsberoende förlängningar av remmarna
  • tillåter kortare axelavstånd
  • minskar förslitningen på remdriften

De monteringsfärdiga enheterna består av djupdragna, profilerade och ihopnitade stålplåtsrullar och spårkullager. Större rullar är dessutom svetsade. En inkörningsfas för rullprofilen undviker skador på remmen. Tack vare plåtutförandet är de extra roterande massorna och den obalans som uppstår endast ringa.

Konstruktionsform A är lämplig för kilremmar, konstruktionsform B för flat-, kil- och rundremmar, konstruktionsform D för rundremmar samt för stålwire och hamprep.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår