MER INFORMATION

medias® produktkatalog

KONTAKT
 
Rullningslager och glidlager

Tunnsektionslager

Tunnsektionslager är högprecisa, tysta och har mycket stor bärförmåga. Dessa kullager finns i tre olika konstruktionsformer med extremt litet, övervägande kvadratiskt tvärsnitt. Sektionen är konstant inom en produktserie även för större diametrar på axel och hål i huset. Därför betecknas lagren också Constant Section (CS). Denna egenskap skiljer tunnsektionslagret från traditionella lager som är normerade i ISO-serier.

Ett större tvärsnitt kan väljas stegvis och därmed kan ett lager med högre belastningsförmåga användas utan att axeldiametern behöver ändras. Med tunnsektionslager kan därför extremt lätta och små konstruktioner förverkligas.

Spårkullager, fyrpunktlager, vinkelkontaktkullager

Tunnsektionslager finns som spårkullager (C), fyrpunktlager (X) och som vinkelkontaktkullager (E). Var och en av dessa former finns i olika produktserier. Produktserierna motsvarar tvärsnittsstorlekarna. Kulorna är avstämda till produktserien.

Spårkullager tar upp radiella krafter och axiella krafter från båda sidor.

Fyrpunktslager tar upp radiella krafter och axiella krafter från båda sidor. De verkar därmed som tvåradiga vinkelkontaktkullager.

Vinkelkontaktkullager kan fyllas med ett optimerat kulantal och har en kontaktvinkel på 30°. De tar upp betydligt högre radiella belastningar än spår- och fyrpunktlager men kan endast belastas axiellt i en riktning. För särskilda krav kan vinkelkontaktkullager även levereras som parade lager. Dessa kombinationer har då en betydligt högre styvhet och bärighet än lösningar med enkellager.

 

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår