KONTAKT
 
TRYCKSAKER
 

Fackuppsats | 2014-10
Increased performance for rolling bearings
MDA Technologies 4/2014

 
Produkter & Tjänster

X-life

X-life - en kvalitetsstämpel för betydande prestandaförbättring

 

X-life är den kvalitetsstämpel för extremt högpresterande produkter med varumärkena INA och FAG. De kännetecknas av högre dynamisk bärighet än motsvarande konventionella produkter, vilket resulterar i högre nominell livslängd och brukbarhetstid.

 

X-life - fördelar

 
X-life öppnar nya möjligheter inom konstruktion och teknik:
Med oförändrad belastning och oförändrade yttermått har X-life-lager högre nominell livslängd. Det är liktydigt med längre underhållsintervall.
Omvänt kan ett X-life-lager bära större belastning vid oförändrade mått och samma nominella livslängd.
Om varken nominell livslängd eller belastning förändras betyder användning av X-life-lager högre effekttäthet, mindre mått och lägre vikt.
X-life-lager ger därför ett väsentligt bidrag till förbättringar i den övergripande kostnadseffektiviteten för tillämpningar - i enlighet med principerna för Total ägandekostnad.

X-life - mått

 
 
Normal yta
(exempel, cylindriska rullager)
  X-life-yta
(exempel, cylindriska rullager)

Högre prestanda uppnås med hjälp av modern tillverkningsteknik samt förbättringar av den interna konstruktionen. Dessa åtgärder ger ytor och kontakter med bättre och jämnare kvalitet, vilket leder till optimerad lastfördelning i lagret.

 

X-life - produkter

 
 
 
 
Close
 
 
 
 
 
 
Close

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Jag förstår