Sökbegrepp

Rullskidor med lager från Schaeffler – viktiga produkter i viktig utrustning för skidentusiaster

Schaeffler är kanske mest känt för sina lager, komponenter och system monterade i olika maskiner eller i fordon. Men Schaefflers lager finns även i olika sportutrustningar och produkter. Ett exempel är rullskidor.

Rullskidor används ofta som ett bra alternativ för att träna skidåkning under hela året. För entusiaster är det av yttersta vikt att kunna träna hårt under hela året, även vid barmark. För att göra träningen så effektiv som möjligt, även under sommartid, är användningen av högpresterande rullskidor ett måste. Det finns flera fördelar; du kan göra det nästan överallt, du stärker de specifika musklerna du även använder i längdskidåkning och det är också hälsosamt att vara utomhus i frisk luft.

De lager från Schaeffler som finns i rullskidor har extremt jämn rullförmåga och kan uppnå hög hastighet genom minimal vikt. De har en innovativ teknik med effektiva material och optimerad konstruktion som också ger en lång livslängd. De är även praktiskt taget underhållsfria och extremt resistenta mot korrosion. I praktiken betyder det att lagren gör att du kan rulla mycket snabbt och smidigt på grund av minsta möjliga friktion och med högsta möjliga livslängd. De lager som tillhandahålls av Schaeffler och som används i rullskidor är av högsta kvalitet vilket också gör rullskidorna mer pålitliga.

Rullskidor med lager från Schaeffler rullar mycket snabbt och smidigt.
Rullskidor med lager från Schaeffler rullar mycket snabbt och smidigt.

Två skidentusiaster i Schaefflers nordiska organisation

I Schaeffler Nordic finns två skidentusiaster som ofta åker skidor: rullskidor på sommaren och vanliga längdskidor på vintern. En av dem är Jonny Persson, som arbetar i vårt viktiga Schaeffler Technology Center, även kallat STC.

För mig är det väldigt roligt att använda rullskidor under sommarhalvåret och det är också ett bra komplement till annan träning, säger Jonny Persson. Det är normalt att jag åker så långt som 20 kilometer under ett träningspass och självklart måste jag kunna lita på den utrustning jag använder.

Sport Import är företaget bakom rullskidorna där de högkvalitativa lagren från Schaeffler används. Företaget grundades i Norge 1989 och har i över 30 år varit leverantör av sportutrustning till ledande sportbutiker, både nationellt och internationellt. För att kunna göra skidor av absolut bästa prestanda och kvalitet är rätt komponenter nyckeln, och Schaeffler fick i uppdrag att leverera lagren till dessa produkter.

Vi frågade om Schaeffler hade möjlighet att förse oss med rätt lager för rullskidorna. Schaeffler är kända för sina högkvalitativa lager, och vi är mycket nöjda med dem. Lager är en av nyckelkomponenterna för att kunna producera skidorna.

En annan stor skidentusiast i Schaeffler Nordic är VD:n Erik Askensjö. Han är i allmänhet väldigt intresserad av olika typer av träning, och att kunna träna utomhus, i friska luften, är viktigast för honom

Att kunna träna med full kraft året runt är viktigt för mig. Det som också är avgörande är att jag litar fullt ut på utrustningen, därför använder jag produkter med hög prestanda och bästa kvalitet. Jag känner mig väldigt bekväm med att veta att våra lager med rätta tekniken är monterade i mina skidor, vilket gör rullskidorna pålitliga. Det är väsentligt för mig eftersom den här typen av träning är en grundläggande del av min träning.

Schaeffler-lager i olika sportutrustningar

Lager från Schaeffler finns även i annan sportutrustning som exempelvis cyklar och elcyklar, skotrar och skateboards samt i flera olika typer av träningsmaskiner på gym. Så kanske använder du, och drar nytta av, Schaeffler-lager mer än du är medveten om? Du kan lära dig mer om de olika användningsområdena av Schaeffler-produkter i sportutrustning.

Dela sida

Schaeffler använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse av varje besök. Genom att använda denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ytterligare information

Acceptera